Släktträff 24-25 augusti 2019

Senaste släktmöte ägde rum den 24 – 25 augusti 2019 på Medevi Brunn i Östergötland.

Redan på medeltiden var Medevi en offerkälla. Vattnet kunde bota ofruktsamma kvinnor, underlivsproblem och ögonsjukdomar. Den 25 juli 1678 var Urban Hjärne färdig med sin analys. Han hade hittat en hälsobrunn till hovet och hit kom naturligtvis medicine doktor Johan Lorentz Aschan plus många välborna.

Medevi var och är en mötesplats. Strax intill ligger Motala – Göta kanals huvudstad. Med byggandet av Göta kanal lades grunden för den svenska industrin och vårt välstånd. En lång rad uppfinnare får också sin skolning i detta unika projekt som gav vattenvägen genom Sverige och förband Östersjön med Kattegatt, Skagerrak och västkusten.

Nu pågår ett stort renoveringsarbete som ska säkra Göta kanal för kommande 200 år.

Till de mest krävande konstruktionerna kunde Johan Lorenz Aschan leverera svensk järnmalm från Ohs bruk – i kvalité och omfattning som inte ens britterna förmådde. Vi får en unik guidning i detta projekt, som lyfte Sverige från fattigdom till ett innovativt industriland.

Medevi brunn har möjlighet att möta allas behov och önskemål. Här finns allt från hotellrum till vandrarhem för de som önskar. Men först till kvar gäller. Det är också möjligt att bo på hotellen i Motala, 15 minuter bort. Besök gärna Medevi brunns hemsida. (Klicka här)

Dela